Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 53 ביקורות
js_loader
תפריט

מחזור עסקאות

על כל עסק לדווח למס ערך מוסף את הסכום אותו הכניס בתקופה מסוימת כדי שמס ערך מוסף ידעו כמה כסף הם צריכים לגבות. מתי צריך להגיש את סכום המחזור ואילו פרטים יש לצרף מופיעים בהצהרת המחזור? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על מחזור עסקאות.

 

מה זה מחזור עסקאות?

מחזור עסקאות הוא מונח המתייחס לרכיב דיווח למע"מ – מס ערך מוסף. מחזור העסקאות הוא הסכום הכולל שהעסק הרוויח בשמו בתקופה מסוימת. מכיוון שמס ערך מוסף מהווה 17 אחוז מכל הכנסה שיש לבעל עסק יש לדווח למס ערך מוסף מהו הסכום שממנו יש לגבות את המס. כך למשל, אם מחזור ההכנסות שלכם הוא מיליון שקלים, מס ערך מוסף יגבה 17 אחוז ממיליון השקלים – 170 אלף שקלים.

מחזור העסקאות שלכם הוא למעשה מיליון שקלים וזה הסכום שעליו אתם צריכים לדווח למס ערך מוסף. באופן כללי לכל אחד שרוצה להיות עצמאי יש שתי אפשרויות מרכזיות בהתנהלות שלו מול מס רשויות מס ערך מוסף. האפשרות הראשונה היא לפתוח עוסק מורשה ולגבות 17 אחוז יותר על כל מוצר שהוא מוכר בעסק שלו.

כאשר אנו מגיעים לעסק לקנות משהו המחיר שכתוב על התווית הוא תמיד כולל בתוכו את מס הערך המוסף. אותו החלק שהלקוחות משלמים כס ערך מוסף אכן עובר לרשויות המס ולא נשאר בידיים שלבעל העסק. כל סכום שבעל העסק גבה בשמו הוא צריך לדווח עליו אחת לחודשיים לרשויות המס.

האפשרות השניה היא לפתוח עוסק פטור. עוסק פטור כשמו כן הוא, פטור מגביית מס ערך מוסף מהלקוחות שלו והוא יכול להציג ללקוחותיו מחיר שאינו כולל את המס הערך המוסף. נכון לשנת 2023 ניתן לקבל עוסק פטור רק בעסקים בהם סך ההכנסות השנתיות לא עולה על כ-107 אלף שקלים.

במידה ואינכם עוברים את הסכום הזה מומלץ כמובן לפתוח עוסק פטור ולהימנע תשלומי מס הערך המוסף. גם במידה ובחרתם באופציה זאת יהיה עליכם לדווח על מחזור העסקאות שלכם אחת לשנה לרשויות המס כדי שאלו יוכלו לבדוק שלא חרגתם מרף הכנסה שמקנה את הפטור הנהוג בחוק.

 

מה יש בהצהרת מחזור העסקאות?

לאחר שהבנו שישנה חובת דיווח על מחזור עסקאות בין אם באופן שנתי ובין אם באופן דו-חודשי, נרצה להבין מה הצהרת מחזור העסקאות כוללת בדיוק. באופן כללי, החלק המרכזי מהצהרת מחזור העסקאות היא ציון סכום ההכנסות שהיה לעסק לאורך שנת המס. בהצהרת מחזור עסקאות של עוסק פטור יש צורך בדיווח ספציפי לגבי האם הרף הקבוע בחוק כמקנה פטור נחצה או שמא לא.

יש צורך לצרף מסמכי הנהלת חשבונות כדי לגבות את ההצרה בנתונים. במידה ואתם עוסק מורשה תידרשו להוסיף גם את הקניות שערכתם לטובת העסק. בגלל שאתם משלמי מס ערך מוסף על התשומות שרכשתם עבור העסק שלכם תוכלו להנות מקיזוז סכומי המע"מ שאתם נדרשים לשלם. מומלץ מאוד לפנות לגורמי ניהול חשבונות מהימנים ומקצועיים על מנת שתוכלו למצות את הקיזוז עד תום.

 

מתי צריך להגיש הצהרת מחזור עסקאות?

במידה ואתם עוסק פטור תידרשו להגיש הצהרה בכל שנה לגבי ההכנסות שלכם באותה שנת המס. כלומר תדרשו להצהיר על ההכנסות שלכם החל מ-1 לינואר לאותה השנה ועד 31 בדצמבר של אותה השנה. את הדיווח יש להגיש עד ה-31 בינואר של השנה העוקבת (חודש אחרי תום שנת המס עליה אתם מדווחים). החשיבות של הנהלת חשבונות תינה משמעותית מאוד שכן איחור בהגשת ההצהרה עלול לגרור קנסות שחבל לשלם אם לא חייבים.

במידה ואתם עוסק מורשה עליכם לדווח בכל חודשיים על ההכנסות באותם החודשים. את ההצהרה יש למסור עד ה-15 לחודש של החודש העוקב לפעילות עליה אתם מדווחים (כלומר 15 יום לאחר שתמים החודשיים עליהם אתם מדווחים). לדוגמא, אם אתם מדווחים על ההכנסות שלכם במרץ ואפריל תוכלו לדווח לרשויות המס עד ה-15 במאי. ניתן להגיש את בקשת ההצרה דרך האינטרנט עד ה-19 של החודש העוקב וזו הדרך המומלצת והנוחה ביותר להגיש את ההצהרה.

 

אילו עסקים חייבים בדיווח?

ככלל כל עסק בישראל חייב לדווח ולהצהיר על הכנסותיו בהתאם לנאמר לעיל. ישנה חשיבות רבה לניהול העסק ולדיווח תקין. עניינים אלו יכולים לאפשר לכם לנהל את העסק בבטחה ללא קנסות מיותרים וללא התנהלות בירוקרטית מיותרת (כאשר לא משלמים בזמן מע"מ יותר חשדניים ודורשים יותר מסמכים כדי לאמת את ההצרה.

בנוסף הם משיתים קנס של 750 שקלים על האיחור בהגשה). ניהול יעיל של העסק יכול גם לאפשר לכם מקיזוז של המע"מ מהדברים שצרכתם למע"מ אותו אתם נדרשים לשלם.

 

כמה אני משלם כעוסק מורשה וכיצד ניתן להפוך לעוסק פטור?

עוסק מורשה לא ישלם את כל ה-17 אחוז עבור מס ערך מוסף אלא רק את החלק שהוא חרג מתקרת הפטור (בדומה למדרגות מס). לדוגמא, אם תקרת הפטור בשנה מסוימת היא 107 אלף שקל וההכנסות של עסק מסוים הן 207 אלף שקל, על בעל העסק יהיה לשלם 17 אחוז על ההפרש בין ההכנסות ובין התקרה, כלומר רק על 100 אלף שקלים. בחישוב מהיר אותו בעל עסק יידרש לשלם 17 אלף שקלים לרשויות המס.

מכיוון שעדיף מאוד לקבל פטור מתשלום המס עסקים רבים שואפים להפוך לעוסקים פטורים. חשוב לציין כי לא כל על עסק יכול לקבל את הטבת העוסק הפטור גם אם הוא לא מרוויח מעל תקרת הפטור. העסקים שאינם יכולים להיות עוסק פטור הם בין היתר: רופא מכל סוג – פסיכולוג, רופא שיניים, פיזיותרפיסט וכו'.

מהנדס מכל סוג – הנדסאי, מודד אדריכל וכו'. מנהל בית ספר מכל סוג שהוא. רואה חשבון, יועץ מס או השקעות כלכלן ועוד. כדאי לבדוק מול רשויות המס לגבי העסק הספציפי שלכם האם אתם יכולים להפוך להיות עוסק פטור או המקצוע שלכם הוא אחד מאותם מקצועות בהם תחויבו בתשלום מס ערך מוסף גם אם אינכם עוברים את תקרת הפטור.

כדאי לדעת שיש גם מגוון סיבות לעבור להיות עוסק מורשה. הסיבה הנפוצה ביותר היא כמובן אם ההכנסות שלכם חורגות מתקרת הפטור אך ללהיות עוסק מורשה יש יתרונות נוספים (שיקולי תדמית, לקוחות שמעוניינים לעבוד רק עם עוסק מורשה ועוד). על מנת להפוך לעוסק מורשה יש לחכות לסוף שנת המס ולהגיש בקשה ייעודית לרשויות המס.

 

סיכום

לכל עסק בישראל יש שתי אפשרויות להתנהלות מול המע"מ – עוסק פטור ועוסק מורשה. אופן ההתנהלות שלכם מול רשויות המס תלוי בסכום ההכנסות הכולל שלכם בשנה, ה שמכונה  מחזור העסקאות של העסק. במידה ואתם מכניסים פחות מ-107 אלף שקלים בשנה תוכלו להנות מפטור תשלום ס ערך מוסף ותדרשו להצהיר על הכנסותיכם פעם בשנה.

במידה ואתם מרוויחים יותר מ-107 אלף שקלם בשנה תדרשו לדווח אחת לחודשיים על גובה ההכנסות שלכם ולשלם 17 אחוז מהם למס ערך מוסף. אנו במשרד הייעוץ אוהד וויס מייעצים כבר שנים רבות בתחום העסקים למאות לקוחות מרוצים. אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל שאלה ובקשה ונעמוד לרשותכם במיטב המקצועיות והאדיבות.

מחזור עסקאות
מחזור עסקאות
לשיתוף המאמר לחצו:

אהד ויס בפייסבוק | מייל אישי: [email protected]

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 53 ביקורות
js_loader
תמונת פרופיל אהד ויס
אהד ויס,
יועץ משכנתאות מורשה
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם אהד ויס >>
ההלוואה מיועדת אך ורק לבעלי נכסים בשיעבוד נכס >>